Filem Mencari Rahmat Ditayangkan Di MUBI

Filem Mencari Rahmat Ditayangkan Di MUBI. Pastinya ada tertunggu-tunggu filem terbaru yang akan ditayangkan di saluran MUBI tidak lama lagi. Apakah filem itu dan siapakah yang menjadi pelakonnya ?

Pelakon Nam Ron, Amerul Affendi, Nadia Aqilah, Sharifah Amani, Fauziah Nawi, Eric Fuzi , Azman Hassan, Anuar John Paharudin, Tun Zarul Azri dan ramai lagi..

Filem Mencari Rahmat Ditayangkan Di MUBI

Info Filem Mencari Rahmat

Berikut dikongsikan maklumat waktu ditayangkan, tarikh, hari, episod, pelakon, lagu tema dan sinopsis drama ini..

Filem : Mencari Rahmat
Episod : 1 Episod
Tarikh Tayangan : 31 Ogos 2021
Waktu Siaran : 
Saluran : MUBI
Pengarah :Nizam Zakaria
Produksi : Wiranusa Corporation Sdn Bhd

 

LAGU TEMA / OST
Akan dikemaskini nanti

Filem Mencari Rahmat Ditayangkan Di MUBI

Sinopsis

Berikut dikongsikan secara ringkas sinopsis drama..

Mengisahkan tentang dua sahabat bujang, Razak dan Azman, yang menjalani kehidupan dengan dua identiti berbeza demi mendapatkan perhatian daripada Roselina dan Ratna. Namun mereka harus mendepani tipu muslihat mereka serta amarah Datin Azizah yang digeruni.

Razak merupakan seorang anak yatim piatu yang kini begelar seorang ahli perniagaan berjaya di Pulau Pinang. Selepas ibu bapa angkatnya meninggal dalam satu kemalangan, dia mewarisi segala-galanya, termasuk menjadi penjaga kepada cucu mereka berusia 19 tahun bernama Ratna, yang juga yatim piatu.

Bagaimanapun, Razak yang merupakan seorang kaki parti dan suka berfoya-foya mahu menunjukkan contoh baik kepada Ratna. Sementara itu, Azman seorang lagi yatim piatu yang dibesarkan oleh makciknya, Datin Azizah. Datin Azizah mempunyai anak perempuan bernama Rose yang juga kekasih Razak. Kehidupan mereka kemudian bertembung sebagaimana rahsia mereka terdedah.

 

Teaser

Berikut dikongsikan teaser filem ini..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *