Menarik Di ‘TV3’ Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri (2021)

Menarik Di ‘TV3’ Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri (2021). Pastinya ada tertunggu-tunggu drama terbaru yang akan ditayangkan di saluran Astro Ria tidak lama lagi. Apakah drama itu dan siapakah yang menjadi pelakonnya ?

Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri yang bergenre keluarga dan sihir pastinya menarik penonton yang mengemari plot-plot menarik dan bersahaja. Drama ini dilakonkan oleh Nadia Brian, Adi Putra, Sharifah Sakinah, Atiq Azman, Baby Azreen, Aznah Hamid, Rosli Rahman Adam, Kuza, Zaki Azeman, Lana Nodin, Ummar Dzariff, Laura Olivia dan ramai lagi..

Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri

Menarik Di ‘TV3’ Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri (2021)

Berikut dikongsikan maklumat waktu ditayangkan, tarikh, hari, episod, pelakon, lagu tema dan sinopsis drama ini..

Drama : Aku Yang Kau Gelar Isteri
Episod : 15 Episod
Tarikh Tayangan : 17 Februari 2021
Waktu Siaran : Isnin-Khamis, 10:00 malam
Saluran : TV3
Pengarah : Shuhaimi Lua
Produksi : Tanah Beris Film Production
Pelakon : Nadia Brian, Adi Putra, Sharifah Sakinah, Atiq Azman, Baby Azreen, Aznah Hamid, Rosli Rahman Adam, Kuza, Zaki Azeman, Lana Nodin, Ummar Dzariff, Laura Olivia

 

Watak Pelakon
Nadia Brian sebagai Raihani
Adi Putra sebagai Ezlan
Sharifah Sakinah sebagai Laila
Atiq Azman sebagai Pian
Baby Azreen sebagai Maryam
Aznah Hamid sebagai Mak Lang
Rosli Rahman Adam sebagai Pak Salleh
Kuza sebagai Mak Su
Zaki Azeman sebagai Naim
Lana Nodin sebagai Embun
Ummar Dzariff sebagai Rais
Laura Olivia

 

LAGU TEMA / OST
Akan dikemaskini nanti

Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri

Sinopsis Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri

Berikut dikongsikan secara ringkas sinopsis drama..

Penceritaan drama Aku Yang Kau Gelar Isteri ini bermula apabila Laila (Sharifah Sakinah) menyintai Eizlan (Adi Putra) dalam diam. Akan tetapi Eizlan menyintai Raihani (Nadia Brian).

Lalu Eizlan menikahi Raihani. Laila patah hati dan bertemu dengan Embun (Lana Nordin).

Pada mulanya kehidupan Raihani dan Eizlan bahagia dan saling menyayangi. Akan tetapi kemunculan Laila ke kampung membuatkan kebahagiaan mereka goyah. Kehadiran Laila membawa seribu mistik dan dendam lama yang terpendam.

Berakhirkah kesengsaraan Raihani dan Eizlan ataupun mungkin mahligai cinta mereka berakhir dengan penceraian. Saksikan drama ini sehingga tamat.

 

Tonton Online Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri Full Episod

episod 1 episod 2 episod 3 episod 4 episod 5
episod 6 episod 7 episod 8 episod 9 episod 10
episod 11 episod 12 episod 13 episod 14 episod 15
episod 16 episod 17 episod 18 episod 19 episod 20
episod 21 episod 22 episod 23 episod 24 episod 25
episod 26 episod 27 episod 28

Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri

Teaser Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri

Berikut dikongsikan teaser drama tersebut, saksikan.

Apa kata anda, menarik bukan ? Jadi, jangan lupa menyaksikan drama ini bermula 17 Februari 2021, Isnin-Khamis, 10:00 malam selama 15 episod..

 

Kenali Adi Putra Pelakon Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri

Mohamed Hadi Putera bin Halim (lahir 26 Februari 1981) merupakan seorang pelakon, penyanyi dan pengacara Singapura. Beliau membuat penampilan sulung di televisyen Singapura pada 2002 menerusi drama Cinta Bollywood 2, dan terkenal dengan peranannya dalam filem Anak Halal (2007), Akhirat (2008), KL Gangster (2011-13), Aku Terima Nikahnya (2012), Balistik (2014), dan Makrifat Cinta (2018). Pada 2016.

Ady memegang watak sebagai Dain Maroola dalam filem drama epik Hanyut, arahan U-Wei Hj Saari. Beliau juga berjinak-jinak menceburi bidang muzik dengan melancarkan album studio solo perdananya, Kelahiran (2008).

Bagi peranan lakonannya di televisyen, beliau terkenal dengan watak Ridzuan dalam Akukah Tanggang? (2008), Reza dalam Na O Mei (2010), Indra Putra dalam Suria di Cordoba, Tengku Samson dalam Samson dan Delaila dan Zikir dalam Tentang Dhia (2011), Wahyu dalam Cinta Qaseh (2013), Fariz Adryan dalam Cinta Si Wedding Planner (2015) dan Alif dalam Sejadah Untuk Dia (2018).

Selain peranan di televisyen dan filem, Ady juga terkenal dengan peranan di pentas teater termasuk Sri Mersing (2010) dan Di Bawah Lindungan Ka’bah (2014).

Sehingga 2017, Ady telah menerima pelbagai anugerah dan pencalonan sepanjang kerjayanya termasuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian, Anugerah Skrin dan Anugerah Melodi TV3.

Pada 23 Disember 2017, beliau dianugerahkan Peringkat Kedua Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk oleh Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah.

Pada April 2018, beliau telah mengumumkan di laman Instagramnya bahawa beliau telah mendapat taraf warganegara Malaysia. Sumber WIKI..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *