Menarik Di ‘Pawagam’ Filem Ejen Ali The Movie (2019)

Menarik Di ‘Pawagam’ Filem Ejen Ali The Movie (2019). Pastinya ada tertunggu-tunggu filem terbaru yang akan ditayangkan di pawagam-pawagam seluruh Malaysia tidak lama lagi. Apakah filem itu dan siapakah yang menjadi pelakon tersebut ?

Filem Ejen Ali The Movie (2019) yang bergenre aksi, komedi pastinya menarik penonton yang mengemari plot-plot lucu dan terkujut beruk. haha. Filem ini dialih suara oleh Ida Rahayu Yusoff, Nabilah Rais, Azman Zulkiply, Noorhayati Maslini Omar, Shafiq Isa, Salina Salmee Mohd Ali, Abu Shafian Abd Hamid, Ahmad Sufian Mazilan, Megat Zahrin Megat Hisham dan ramai lagi..

Menarik Di 'Pawagam' Filem Ejen Ali The Movie (2019)

Menarik Di ‘Pawagam’ Filem Ejen Ali The Movie (2019)

Berikut dikongsikan maklumat waktu ditayangkan, tarikh, hari, episod, pelakon, lagu tema dan sinopsis filem ini..

Filem : Ejen Ali The Movie (2019)
Episod : 1 Episod
Tarikh Tayangan : 28 November 2019
Waktu Siaran : Di pawagam berhampiran anda
Saluran : Tiada
Pengarah : Usamah Zaid Yasin
Produksi : WAU Animation
Pelakon Suara : Ida Rahayu Yusoff, Nabilah Rais, Azman Zulkiply, Noorhayati Maslini Omar, Shafiq Isa, Salina Salmee Mohd Ali, Abu Shafian Abd Hamid, Ahmad Sufian Mazilan, Megat Zahrin Megat Hisham

Watak Pelakon Suara
Ida Rahayu Yusoff
Nabilah Rais
Azman Zulkiply
Noorhayati Maslini Omar
Shafiq Isa
Salina Salmee Mohd Ali
Abu Shafian Abd Hamid
Ahmad Sufian Mazilan
Megat Zahrin Megat Hisham

Lagu Tema

Bukalah Matamu – Aisyah Aziz
Kita Jaga Kita – Altimet, Cuurley & Malik Abdullah

Menarik Di 'Pawagam' Filem Ejen Ali The Movie (2019)

Sinopsis Filem Busut Bonang

Berikut dikongsikan secara ringkas sinopsis filem..

Mengisahkan tentang Ali, budak berusia 12 tahun yang telah direkrut menjadi perisik bagi sebuah agensi perisikan, dikenali sebagai Meta Advance Tactical Agency (MATA) yang berperanan untuk melindungi kota futuristik Cyberaya daripada ancaman luar.

Konflik mula timbul apabila Ali mendapat tahu bahawa dia bukanlah satu-satunya ejen yang boleh mengawal gajet istimewa (IRIS – Infinity Retinal Intelligence System). Gajet tersebut telah naik taraf menjadi IRIS Neo, gajet yang boleh dikawal serta digunakan oleh ejen-ejen lain.

Inovasi baru ini dipersoalkan oleh Ali apabila dia merasa terpinggir dan kedudukannya sebagai ejen istimewa MATA tergugat. Pada saat itu, dia didatangi oleh individu misteri yang mendakwa mengetahui akan kisah silamnya.

Maka bermulalah pengembaraan baharu Ejen Ali demi membongkar kebenaran walaupun kesetiaannya terhadap MATA bakal teruji.

Menarik Di 'Pawagam' Filem Ejen Ali The Movie (2019)

Teaser Filem Busut Bonang

Berikut dikongsikan teaser filem tersebut, saksikan..

Apa kata anda, menarik bukan ? Jadi, jangan lupa menyaksikan filem ini bermula 28 November 2019, setiap hari dikala waktu lapang anda sehingga tamat tarikh ditayangkan. Selamat menonton dan kongsikan post ini, ya..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *